Rangos elismerés a villányi Jammertal Borbirtok vörösborának

A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. Ezen a versenyen kapott a Jammertal Cassiopeia bora rangos elismerést. A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles 2021-et az idén Luxemburgban rendezték meg. Ezen a legmagasabb pontszámot... Tovább..


A Concours Mondial de Bruxelles elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. Ezen a versenyen kapott a Jammertal Cassiopeia bora rangos elismerést.

A világ egyik legnagyobb presztízsű borversenyét, a Concours Mondial de Bruxelles 2021-et az idén Luxemburgban rendezték meg. Ezen a legmagasabb pontszámot a vörösborok kategóriájában mintegy hét és félezer mintából a villányi Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot 2015 bora kapta, amely elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat, amelyet először kapott meg magyar vörösbor.

A június 17-27. között megtartott borversenyen 300 zsűritag 9 napon keresztül értékelt közel 10 000 beérkezett tételt. A verseny értékét és nagyságát jelzi, hogy ezen az idei megmérettetésen 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született.

A luxemburgi borversenyről a Jammertal Borbirtok két további díjat hozott el: a Cassiopeia MCS*Achird 2016 tétel Nagyarany-, a Cassiopeia Franc 2015 pedig Aranyérmet nyert.

A Jammertal Borbirtok 85 hektáron gazdálkodik, évi 550-600 ezer palackot forgalmaz. Főborásza Kövesdi Zsófia, szőlészeti vezetője Nagy Zsolt.

(Visited 4 times, 6 visits today)

The post Rangos elismerés a villányi Jammertal Borbirtok vörösborának appeared first on VinCE Magazin.