Kalauz a nyárhoz: megérkezett a VinCE Magazin júliusi száma!

A július az utazásról szól. E havi tesztünkben a magyar turisták legnépszerűbb úti céljainak borait kóstoltuk végig, rétesért egészen a Tisza-tóig mentünk Mautner Zsófival, és ősi szigeteken kalandoztunk az Égei-tengeren. Jókuti András felderítette Olaszország legjobb éttermeit, és a Holdat is faggatuk kicsit a holdra szállás évfordulója alkalmából. A VinCE júliusi számát behűtve ajánljuk, szél és... Tovább..


A július az utazásról szól. E havi tesztünkben a magyar turisták legnépszerűbb úti céljainak borait kóstoltuk végig, rétesért egészen a Tisza-tóig mentünk Mautner Zsófival, és ősi szigeteken kalandoztunk az Égei-tengeren. Jókuti András felderítette Olaszország legjobb éttermeit, és a Holdat is faggatuk kicsit a holdra szállás évfordulója alkalmából. A VinCE júliusi számát behűtve ajánljuk, szél és vízpart mellé.

Istenek szülőföldjén: kirándulás a Kükládok szigetein

Bármi legyen is utazásunk célja, Athénban leszállni mindig torokszorítóan izgalmas élmény: itt minden lehetséges, hiszen Istenáldotta földön járunk. Sokaknak a szigetek vonzása ellenállhatatlan, ahol mindent megtalálunk, amiről álmodtunk: elragadó kikötőt túrahajókkal és halászcsónakokkal, ragyogó fehér utcácskákat és ódon kolostorokat – Christine Ranunkel írása.


Nyári kalandozás Európában: nyaralóborok tesztje

E havi tesztünkre azokból az országokból kértünk be nyárra is ideális, könnyebb borokat, ahová a legtöbben járnak nyaralni Magyarországról. Tenger vagy tópart, hegyi túra vagy óvárosi séta – bármi legyen a cél, a helyi gasztronómiával és persze a borokkal való ismerkedés idilli lezárása a napnak. Mi pedig segítünk eligazodni a kevésbé ismert szőlőfajták közt, megtalálni az ideális vacsorabort, hogy külföldön is könnyű legyen kiválasztani a legjobb pezsgőt a naplementéhez.


Serie A+ – Az olasz éttermek luxusligája

Az olasz konyháról – tulajdonképpen teljes joggal – alapvetően azt terjedt el, hogy a legegyszerűbb ételekben tud igazán nagyon nagyot alkotni. Három-négy alkotóelemből is hihetetlenül finomat főz bármelyik olasz mamma: víz, liszt, olívaolaj, sajt, paradicsom, bazsalikom, tényleg szinte kár is lenne bonyolítani, egy ennyire kifinomult és izgalmasan egyszerű konyhát nehéz magasabb szinten, fine diningban megvalósítani – de van számos luxusétterem, amelyeknek ez sem probléma. Mellettük azért pár nagyon egyszerű és olcsó alternatívát is ajánl Jókuti András.

A Tisza-tó felett az ég

A rekkenő hőségben mindenki a Balaton felé veszi az irányt, Mautner Zsófia azonban más úti célt választott magának. Magabiztosan veszi a kanyarokat akkor is, amikor Füzesabonynál letérünk az M3-as autópályáról, és kissé megszelídül a táj. Látszik, hogy nem először teszi meg ezt az utat a Tisza-tó felé. Az úton kemencés udvarház, rétes, bárányok, lovak és kutyák, vízparti fröccsözés és rizlingszilváni vár. Szabó Edit beszámolójában megelevenedik a Tisza-tó környéke.

(Visited 20 times, 20 visits today)

The post Kalauz a nyárhoz: megérkezett a VinCE Magazin júliusi száma! appeared first on VinCE Magazin.