Yacht élménykurzusok


Eventbrite - VinCE Balaton Yacht Élménykurzusok

If you need English explanation, please, write to us!

A Yacht Élménykurzusok a VinCE Balaton minden napján elérhetők: július 14–17.

Kóstolt már bort a Balaton közepén? Hajózzon velünk párjával, barátaival, családjával, de üzletfeleit is meginvitálhatja!
Elektromos yachtjainkon egyszerre 10 utas vehet részt. Alább látható a hajós borkurzusok menetrendje, de a teljes hajó bérlése, azaz 10 jegy megvásárlása esetén személyre szabott hajós kurzust is örömmel szervezünk.
A Yachtos Élménykurzusok ára magában foglalja:
– a 90 perces hajózást egy WIA elektromos yacht fedélzetén (természetesen képzett kapitány mellett),
– a legalább 6 borból álló borsort,
– ásványvizet
– és az előadó pótolhatatlan előadását (az előadók a VinCE Magazin állandó szakemberei, többek között Romsics László szakmai tanácsadó, Németh Ágnes főszerkesztő, Vörös Attila borszakíró)
A kurzusok részletes leírása a menetrend alatt található.

 

vince _balaton menetrend

 

ZWACK MENTORHAJÓ – egy kis luxus a Balatonon

A hajó minden nap négyszer négyszer közlekedik!
Italszakértőnk segítségével fedezze fel a Moët & Chandon Champagnevilágát, kóstolja meg a Zwack Izabella Borkereskedés kedvenc borait, és rázza fel magát egy Zwack & Soda koktéllal!

A Zwack Mentorhajón a következő tételek:

Ice ImperialMoët & Chandon Ice Impérial – a champagne-ház hőségre tervezett pezsgője

Homola 100% Balaton – 100% a hajó teste alatt, körülöttünk és a pohárban: a bor a Balaton borrégió tipikus fajtáiból készült, van benne szürkebarát, olaszrizling, pinot blanc és tramini. Igazi nyári, buja bor, illatában a trópusi gyümölcsök, ízében a ropogós, üde savak a meghatározók.


– Trombitás Borház Club Rosé, 2015
– a köveskáli Mi a kő étteremben is kóstolhatjuk a művész-borász kézműves borait, amelyek a szomszédos Szentbékkállán készülnek. Rozéja tobzódik piros gyümölcsökben, de ásványos jegyeknek sincs híján.

– Kislaki Jánoshegyi Merlot, 2013 – a dél-balatoni borász, Légli Géza 12 hónapig érlelte nagy magyar tölgyfa hordóban a Jánoshegyről származó merlot-ból spontán erjesztéssel készült bort, s az eredmény: bársonyos és meggyes-málnás csoda!

Zwack & Soda – egy koktél sok-sok frissességgel! Nagy Zoltán, a Boutique Bar tulajdonosa, az ország talán legismertebb bartender találta ki ezt az üde koktélt, amelyben a Zwack Unicum Szilva mellett a citrusok dominánsak, az összhatás pedig valódi ízrobbanás!

VINCE-HAJÓ – különböző témákban
A hajó minden nap négyszer közlekedik, mindig más témában. Amennyiben Ön egy egész hajót szeretne kibérelni, függetlenül az adott időpontra megadott témától bármelyik témát választhatja!

ROZÉHAJÓ
Thumbnail for 2187
Hogy készül a rozé? Mi is az a “kivéreztetés”? Mi a különbség a rozé és a siller között? Mitől lesz gasztrorozé egy rozé? Lazacszín vagy hagymahéjszín? Mindent elmesélünk, amit a rozékról tudni illik, és megkóstolunk 8 rozét a legkülönfélébb stílusokból, az ország különböző szegleteiből, de természetesen nem lehet rozéhajó provence-i rozé nélkül, és a rozé pezsgős megnyilvánulását sem hagyhatjuk ki.
Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 8 boros sorban:
– Feind Rosé, Balatonfüred–Csopak, 2015 – a VinCE Magazin 2016-os rozétesztjének győztese
– Chateau D’Esclains, 2015, Whispering Angel, Provence, Franciaország


PEZSGŐHAJÓ

pezsgő
Mi a különbség a gyöngyözőbor és a habzóbor között? Miért olyan sikeres az olasz prosecco? Mitől pezsgő a pezsgő? Mia crémant, a cava és a champagne? Sok-sok buborék, üde finomságok – a világ legrendibb italai 90 percben.
Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 8 pezsgős sorban:
Stars Cava, Perellada, Katalónia, Spanyolország
– Louis Francois President Nyerspezsgő, Törley Pezsgőpincészet

– Tesco Finest Prosecco Brut
– Tesco Finest Cava Brut Nature Pezsgő

VIVA LA FRANCÉ – francia hajó
FranceJúlius 14-én az egész világ a bátor francia forradalmárokra emlékezik, koccintsunk mi is a gallokra, akik annyi mesés bort adtak a világnak Bordeaux-tól Burgundiáig, Champagne-tól Provence-ig.
Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 6 boros sorban:
– Cave de la Tain, Hermitage, Rhone-völgye
– Tesco Finest Chablis Grande Cuvée

 

SPANYOL ARMADA 
Gramona Bubbles Night Show172
A korábbi nagy sikerű spanyol hajó után idén is elindul a Spanyolországot keresztül és kasul szelő hajó, ahol a forró nyárhoz igazodva a pezsgőfajta cava kapja a legnagyobb hangsúlyt, de a tenger gyümölcseihez mesésen illő fehér albarinót  is kóstolhatjuk, és persze a spanyolok kékszőlőinek csúcsa, a tempranillo is előkerül egy igazán “elsöprő” bor személyében! Íme az ínycsiklandó borsor:
– Castillo Perelada Cava Stars Brut Reserva
– Juvé & Camps Essential Xarel-lo Cava
– Agusti Torello Mata Brut Reserva Cava
– Gramona La Cuvée Gran Reserva Cava
– Paco & Lola Vina Vedra Albarino
– Bodegas Campillo El Nino
– Tesco Finest Tempranillo

KÉZMŰVES VS MEGABORÁSZAT – felismerés hajó 
Kézműves
A kis manufaktúrák mellett szól, hogy minden bor sok-sok törődést kap, mindenre maga a tulajdonos figyel, minden szeretetettel készül. A nagy borászat mellett szól a stabilitás, sok esetben a nagyobb beruházásnak köszönhető modernebb berendezések, a hosszabb távú tervezés. Nem jobb egyik a másiknál, és a végeredmény minősége sem kell, hogy különbözzön. Mi, a VinCE Magazinnál azt mondjuk, hogy ne a méret döntsön. 8-boros hajóutunk során egyszerre két bort kóstolhatnak majd ugyanabból a szőlőfajtából, egy nagy és egy kis borászattól. Vajon sikerül felismerni, hogy melyik melyik?

 

ILLATOS HAJÓ Zólyomi Zsolttal 
zolyomi-zsolt
Magyarország kiemelkedő borokat produkál illatos fajtákból, a tramini, a cserszegi fűszeres vagy az Irsai Olivér bővelkedik a rózsa, a friss szőlő és más csábító gyümölcsök és virágok illatjegyeiben. Az ország leghíresebb parfümőre pedig megmutatja, hogy mi történik, ha a virágokat, fűszereket és gyümölcsöket – vagy akár illatos borainkat parfüm formájában fogalmazzuk meg!


Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 8 boros sorban:
– Babarczi Irsai Olivér, Pannonhalma
– Cserszegi Fűszeres, Szentéperi Pincészet Kunság
– Tesco Finest Pinot Grigio

EGZOTIKUS HAJÓ – borok távoli tájakról 
000008a7e-Zorik_Gharibian_Zorah_Wine_launch
Colombusnak nem sikerült eljutnia Indiába, nekünk sikerülni fog – legalábbis az ízek utján. Egészen távoli országok borait kóstoljuk ugyanis a fedélzeten, többek között egy vörösbprt a mesés Indiából, de ha már Colombus került szóba, kóstolunk egy bort indulási kikötőjéből, és egyet érkezési helyéről.

Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 8 boros sorban:
– Zorah Yeraz (Areni Noir), 2012 – egy amfórában érlelt bor Örményországból
– Ksara Single Vineyard Chardonnay – egy elegáns fehérbor Libanonból
– Tesco Finest Swartland Shiraz
– Tesco Finest Swartland Chenin Blanc

CABERNET FRANC HAJÓ – itthon és külföldön 
Villányi-franc
Villányban otthonra talált a szőlőfajta, a világban azonban alig találjuk meg tisztán, azaz nem házasított borként. A cabernet franc egészen különböző stílusú borokra képest, ezt hajóutunk során bebizonyítjuk hazai és külföldi tételek kóstolásával.
Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 6 boros sorban:
– Clos du Chene Vert, 2011, Domaine Charles Joguet, Loire, Franciaország
– Gere–Weninger Villányi Franc, 2012, Villány
– Liszkay Borkúria Cabernet Franc, Pangyéri Szűz, 2012, Monoszló, Balaton-felvidék
– Alona Cabernet Franc, Izrael
– Gere Tamás és Zsolt Villányi Franc, 2011
– Kővilla Válogatás Cabernet Franc, 2011, Villány

HORRORHAJÓ – vér a pohárban
Horrorhajó
Miért vonzódunk vajón a borzongató nevű vagy küllemű italokhoz? A Bloody Mary nem az egyetlen véres utalású koktél, és a boroknál is előfordul véres vonatkozás, gondoljunk csak a bikavér eredetének legendáira. A hajóúton a kiváló bikavérek mellett belekóstolunk a “spanyol bikák vérébe” is, és megkóstoljuk azt a bort is, amelyik a legvérvörösebb színű bort adja.

 

Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 6 boros sorban:
– Lajvér Szekszárdi Bikavér Selection, 2012
– Tesco Finest Tempranillo, Spanyolország
– Rejadorata Tinto Roble, Toro, Spanyolország
– Heimann Franciscus, Szekszárd

FELFEDEZŐHAJÓ 
Hónap bora
Ismeretlen borvidékek, ismeretlen fajták – no ne higgyjük azt, hogy külföldi tájak jöhetnek csak szóba, itthon is bővan akad olyan borvidék, amelyet alig ismerünk. Tudjuk, hogy a 22 borvidék egyike, de ha vásárlásra kerül a sor, akkor valamelyik ikon borvidékünk borát választjuk. Most megmutatjuk, hogy a kövidinka nem szitokszó, hanem a Kunság egyik üdvöskéje, a cirfandli pedig nem ruhadísz, hanem egy nagyszerű fajta a Pécsi borvidékről. A hazai ismeretlenek mellett kalandozunk is kicsit, és mutatunk külföldi autentikus fajtákat is.

Amit biztosan kóstolhatnak vendégeink a 8 boros sorban:
– Petritis, 2014, Cyprus – a xynisteri szőlőfajtából finomseprőn tartással készült mesés fehérbor
– Gallay Nyékládháza, 2014, Bükk – a VinCE Magazin júniusi bortesztjének győztese
– Tesco Finest Swartland Shiraz
– Tesco Finest Swartland Chenin Blanc
– Ksara Single Vineyard Chardonnay, Libanon
– Frittmann Generosa, Kunsági borvidék
– Matias Cirfandli, Pécsi borvidék
– India, Grover Zampa Vineyards, Vijay Amritraj, 2013
– Barovo, Tikves, Macedonia, 2012