Nyári kalandok Blaufränkischlandban

Közép-Burgenland a kékfrankos legjelentősebb termőterülete Ausztriában, ezért is nevezik Blaufränkischlandnak a Felsőpulya térségében lévő magyar határ mellett húzódó vidéket. Az elnevezésben szerepe van annak is, hogy Közép-Burgenland borászai kiemelt figyelmet fordítanak a kékfrankos termesztésének. A térség településein működő vinotékák széleskörű kínálattal rendelkeznek a térség borválasztékából, ám aki szeretné alaposabban megismerni ezt a vidéket, azok figyelmébe... View Article


Közép-Burgenland a kékfrankos legjelentősebb termőterülete Ausztriában, ezért is nevezik Blaufränkischlandnak a Felsőpulya térségében lévő magyar határ mellett húzódó vidéket. Az elnevezésben szerepe van annak is, hogy Közép-Burgenland borászai kiemelt figyelmet fordítanak a kékfrankos termesztésének. A térség településein működő vinotékák széleskörű kínálattal rendelkeznek a térség borválasztékából, ám aki szeretné alaposabban megismerni ezt a vidéket, azok figyelmébe ajánlja most Erős Zoltán az elkövetkező időszak vörösboros programjait.

Fotó: Austrian Wine

A burgenlandi bortavasz hamarosan véget ér, s máris kezdődik a közép-burgenlandi vörösboros nyár. A nyitányt május 19-20-án Harácsonyban (Horitschon) tartják. A RotweinOpeningen falu borászai két napra kitárják a pinceajtókat, és legjobb boraikat kínálják. Mások mellett az Iby, a Paul Kerschbaum, a Paul Lehrner és a Weninger borászat borait ízlelhetik meg a vendégek. A borbarátok egy old timer traktor pótkocsiján ülve juthatnak el az egyik pincéből a másikba, és fedezhetik fel közben magát a települést is.

Közép-Burgenland legnagyobb vörösbor fesztiválját július 12–15. között rendezik meg Sopronkeresztúron (Deutschkreuz) és a környező településeken. Pénteken és szombaton 10-18 óra között Sopronkeresztúr mellett Sopronnyék (Neckenmarkt), Harácsony, Locsmánd (Lutzmannsburg), Doborján (Raiding), Vámosderecske (Drassmarkt), Perván (Kleinmutschen) mintegy harminc pincészete várja nyitott ajtókkal a borkedvelőket. Esténként pedig Sopronkeresztúr főutcáján kóstolgathatják a térség borait az érdeklődők.

Fotó: Austrian Wine

Augusztus elején a fürdőjéről is ismert, az idén a szőlőtermesztés kezdeteinek 800. évfordulóját ünneplő Locsmándon folytatódik a vörösboros fesztiválok sora. A település főterén augusztus 3–6. között rendezik meg a kékfrankos jegyében a Internationales Rotweinerlebnis programjait. Ide települnek ki esténként a helyi borászatok, akik meghívott külföldi – köztük magyar – pincészetek együtt kínálják boraikat. A nyárzáró vörösbor fesztivált Rotweintage Neckenmartot augusztus 16;18. között Sopronnyéken tartják, ahol a csütörtök esti megnyitót követően pénteken és szombaton nyitott pince programra várják a borbarátokat.

(Visited 13 times, 13 visits today)

The post Nyári kalandok Blaufränkischlandban appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.