A változás elkezdődött

Márciusi számunk rengeteg izgalmas olvasmánnyal járul hozzá, hogy még szebben teljenek a tavasz első hetei. Fogas Krisztina Marseille-ről írt, Duchemin pedig a Traktor Farmfood Restaurantban járt. Teszteltünk Magyarországon kapható prémium chardonnay-kat és kóstoltunk sajtokat. Csapody Bence beszámol arról, milyen volt a lyoni Bocuse d’Or világdöntő, Németh Ágnes a piemonti Gaja történetéről ír, Romsics László pedig... Tovább..


Márciusi számunk rengeteg izgalmas olvasmánnyal járul hozzá, hogy még szebben teljenek a tavasz első hetei. Fogas Krisztina Marseille-ről írt, Duchemin pedig a Traktor Farmfood Restaurantban járt. Teszteltünk Magyarországon kapható prémium chardonnay-kat és kóstoltunk sajtokat. Csapody Bence beszámol arról, milyen volt a lyoni Bocuse d’Or világdöntő, Németh Ágnes a piemonti Gaja történetéről ír, Romsics László pedig arról, hogy a klímaváltozásnak milyen hatásai érezhetők a bortermelésben.

A Riviéra várhat

A Côte d’Azur-i Riviéra glamúros városai mellett Provence vibráló központja, Marseille gyakran háttérbe szorul. A Mediterráneum egyik legforgalmasabb multikulturális kikötővárosa azonban az utóbbi években kulturális és gasztronómiai szenzációvá vált.

Főhajtás a gasztropápa előtt

Január 29–30-án a kulináris világ figyelme ismét Lyon városára és a világ legrangosabb gasztronómiai versenyének számító Bocuse d’Or világdöntőjére irányult. Ez volt az első lyoni verseny az alapító, Paul Bocuse tavaly januárban bekövetkezett halála óta. A 24 csapatból álló mezőnyben Pohner Ádám és Csillag Richárd képviselte Magyarországot.

A piemonti Gaja története

Van, amit nem lehet pénzen megvenni, mert egyszerűen elérhetetlen. Szerencsés, aki egyszer mégis a közelébe ér. Ilyenek a piemonti Gaja borai is. Németh Ágnes immár azon szerencsések közé tartozik, akik bejuthattak a barbarescói pincészetben, hogy egészen közelről próbálhassa kifürkészni az ikonpincészet sikerének titkát, s tapasztalatait megosztja a VinCE oldalain.

A klímaváltozás hatásai a bortermelésre

A klímaváltozásról összegyűjtött adatok újabb és újabb elemzései, a szemünk előtt zajló folyamatok és a jövőre vonatkozó előrejelzések egyértelművé teszik, hogy drámai változások elébe nézünk – erre pedig különösen nehéz reagálnia egy olyan évszázados hagyományokkal bíró és minimum évtizedekre tervező ágazatnak, mint a bortermelés.

Vincézés burgundi módra

Magazinunk nevében is felfedezhető Szent Vince, a szőlészek és borászok védőszentjének neve. Francia tudósítónk, Christine Ranunkel az utolsó januári hétvégén szülőföldjére, Burgundiába utazott, ahol megadják a módját Szent Vince ünneplésének.

A VinCE Magazin márciusi száma már kapható az újságárusoknál.

(Visited 12 times, 12 visits today)

The post A változás elkezdődött appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.