A Pol Roger éve nem is kezdődhetne jobban

A Champagne Pol Roger állt az élre a leginkább nagyra becsült champagne-házak listáján. A korábbi harmadik és második hely után 2019-ben az első helyen futottak be. A szakmabeliek szavazatai alapján összeállított top 30-ban a Pol Roger után a Krug és a Louis Roederer champagne-házak végeztek dobogós helyen. Pol Roger Brut Réserve A Drinks International idén... Tovább..


A Champagne Pol Roger állt az élre a leginkább nagyra becsült champagne-házak listáján. A korábbi harmadik és második hely után 2019-ben az első helyen futottak be. A szakmabeliek szavazatai alapján összeállított top 30-ban a Pol Roger után a Krug és a Louis Roederer champagne-házak végeztek dobogós helyen.

Pol Roger Brut Réserve

A Drinks International idén hatodik alkalommal készítette el a champagne-házakat értékelő különkiadását. A The World’s Most Admired Champagne Brands 2019-es listájának élére ezúttal a Pol Roger-t választották.

A ház számára komoly mérföldkő volt 2018 tavaszán, hogy szigorú szakmaiságáról ismert pincemesterük, Dominique Petit 19 év után átadta posztját utódjának, Damien Cambres-nak. Az új chef de cave mögött két évtizednyi szakmai tapasztalat áll, a legutóbbi szüret pedig nagyon jól alakult, így minden adott, hogy továbbvigye a Pol Roger örökségét.

Az eredményt megalapozta, hogy a ház nagyszerű hírnévnek örvend, tavaly Pol Roger-val, „a leginkább brit champagne”-nyal ünnepeltek Harry herceg esküvői fogadásán is, méghozzá magnumpalackokból. Az értékelésben ennél is meghatározóbb, hogy a Pol Roger évről-évre remek pezsgőket készít, és a folyamatos fejlesztésekkel mindig a lehető legjobb eredményre törekednek.

Maison Pol Roger

Népszerű, elegáns stílusuk mellett a családi tradíciókat is büszkén őrzik. Hubert de Billy a család ötödik generációjának tagjaként személyesen is részt vesz a szakmai testületben, ahol pincemesterük vezetésével a legújabb házasítások születnek.

A Champagne régió szívében, Épernay-ben lévő pincéikben rengeteg időt szánnak hosszan érlelt pezsgőik elkészítésére. Erre remek példa a 2012-es Blanc de Blancs – miután feldolgozójuk megújult, ez volt az első tétel, amelyet Dominique Petit elkészített, de bemutatására már hónapokkal a pincemester nyugdíjazása után került sor. Szintén újdonság presztízscuvée-jük, a ház egykori barátjáról és legfontosabb klienséről elnevezett Sir Winston Churchill friss, 2008-as évjárata, amelyet tíz éven át érleltek.

A Pol Roger érlelőpincéje

A leginkább nagyra becsült házak listája

A World’s Most Admired Champagne Brands 2019 listája ezen a linken érhető el. A Drinks International, mint komoly múltú, a globális piac híreit közvetítő szakmai lap minden évben újra felállítja a rangsort.

A házak bemutatásában a témában jártas szakértőjük, Giles Fallowfield közreműködik, a listát a Drinks International Academy tagjainak szavazatai alapján állítják össze. Mintegy 300 szakmabeli vett részt az értékelésben, köztük borszakírók, Master of Wine-ok, kereskedelmi és marketingspecialisták.

Az értékelés szempontjai között volt a minőség, a megbízhatóan magas színvonal következetes fenntartása, illetve emelése, emellett a márkaérték, marketing és márkaimázs.

Forrás és további információ: Pol Roger, Kreinbacher Birtok

(Visited 18 times, 18 visits today)

The post A Pol Roger éve nem is kezdődhetne jobban appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.