Új gin, rum és whisky az Agárditól

A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek. „Szeretünk újat alkotni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. Ennek egyik példája a 2015-ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single... Tovább..


A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek.

„Szeretünk újat alkotni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. Ennek egyik példája a 2015-ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amelyet először a nemzetközi Destillata versenyen mérettettük meg. Az ital kategóriájában elnyerte az „Év párlata” díjat, majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért egyedi malátakompozíciót állítottunk össze, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt.” – ismertette a termékek készítésének hátterét Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa.

A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. A rum alapanyaga – a melasz – egyenesen Dél-Amerikából érkezett, a palackban a soha véget nem érő karibi nyár, az Agárdi odaadás és a tokaji hagyományok egyesülnek. A whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és füstöletlen malátából áll össze, az ital zamatát a tokaji hordóban érlelés koronázza meg. A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát mesterien egészíti ki a hazai kamilla, levendula és aszalt gyümölcsök tökéletes harmóniája, ez a fajta kettősség érzékelhető a fűszeres illatélményben is és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé.

Az új italok előállításával a főzde az italkultúra fejlesztése és a felelős alkoholfogyasztás elkötelezettjeként egyszerre biztosítja a legfontosabb báritalokat, miközben a pálinkákról sem feledkezik meg. Ezen a területen is várhatók fejlesztések, új ízek – a különleges pálinkakoktélok sem maradhatnak el.

További információ ide kattintva érhető el.

(Visited 2 times, 2 visits today)

The post Új gin, rum és whisky az Agárditól appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.