Alkoholcsempészet egy skót kastélyban

A Culzean kastély alatti barlangokban folyó ásatások során csempészek búvóhelyére bukkantak. A középkori ajtónyíláson keresztül a 15. és 16. században a régészek véleménye szerint illegális alkoholkereskedelem folyhatott. Fotó: visitscotland.com Skócia délnyugati részén, a tengerparton található a Culzean kastély, ahol a National Trust for Scotland régészei a sziklákban található barlangokban végeztek ásatásokat. Ekkor találtak rá közel... Tovább..


A Culzean kastély alatti barlangokban folyó ásatások során csempészek búvóhelyére bukkantak. A középkori ajtónyíláson keresztül a 15. és 16. században a régészek véleménye szerint illegális alkoholkereskedelem folyhatott.

Fotó: visitscotland.com

Skócia délnyugati részén, a tengerparton található a Culzean kastély, ahol a National Trust for Scotland régészei a sziklákban található barlangokban végeztek ásatásokat. Ekkor találtak rá közel egyméteres mélységben a középkori kapura, amelyet az évszázadok során beborítottak a kövek és a homok.

Fotó: Derek Alexander/NTS

A felfedezést követő kutatások alapján úgy gondolják, hogy a barlangrendszert legális és illegális kereskedelmi célokra egyaránt használták a 15. és 16. században. A bizonyítékok arra utalnak, hogy az itt dolgozók a barlangban válogatták és tárolták a szállítmányokat a partra érkező hajókból.

„A kapu, amit megtaláltunk, sokkal szélesebb, mint egy átlagos ajtó – mondta Derek Alexander, az ásatás vezetője. – Egyik önkéntesünk egy whiskylepárlóban dolgozik, és ahogy ránézett a nyílásra, megjegyezte, hogy akár egy whisky-s hordó is átférne rajta. Valahogy így történhetett ez a 15-16. században is: el tudom képzelni, ahogy boros, whiskys és brandys hordókat gurítottak át az ajtón.”

Fotó: Derek Alexander/NTS

Az ajtó mellett egy 18. századból származó borosüveg darabjait is megtalálták, valamint egyéb tárgyakra is bukkantak, amit a csempészhálózat tagjai használhattak.

Forrás: The Drinks Business

(Visited 11 times, 11 visits today)

The post Alkoholcsempészet egy skót kastélyban appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.