Nyári programok Győrben

Egyszer barokkba öltözik a belváros, máskor a gyerekek veszik át a főszerepet. Egyszer operadallamok csendülnek fel a legbecsesebb énekesek tolmácsolásában, máskor a Győri Bornapokon a legjobb borokat kóstolhatjuk. Győr nem fogy ki sem az ötletekből, sem a programokból, nézzünk hát néhány nyári attrakciót! JÚLIUS 13-15. XIII. GYŐRI ROTARY FRÖCCSNAPOK Ha Győr, akkor fröccs – vágja... Tovább..


Egyszer barokkba öltözik a belváros, máskor a gyerekek veszik át a főszerepet. Egyszer operadallamok csendülnek fel a legbecsesebb énekesek tolmácsolásában, máskor a Győri Bornapokon a legjobb borokat kóstolhatjuk. Győr nem fogy ki sem az ötletekből, sem a programokból, nézzünk hát néhány nyári attrakciót!

JÚLIUS 13-15.
XIII. GYŐRI ROTARY FRÖCCSNAPOK

Ha Győr, akkor fröccs – vágja rá minden borkedvelő. És valóban, a fröccs Győr szülötte, Jedlik Ányos bencés szerzetes adta a világnak, ő találta fel a „savanyú vizet”, és mielőtt a nevezetes fóti szüreten bemutatta volna a poétáknak, a győri rendházban már letesztelték a helyi szerzetesek. Tetszett nekik az azóta már hungarikummá vált győri szóda, és abban is biztosak lehetünk, hogy nyaranta szódával tették frissebbé borukat, ahogy teszik ezt azóta is szerte az országban. Így aztán nem csoda, hogy a város a fröccsnek is szentel egy programot.

JÚLIUS 21. 20:30
FENYŐ MIKLÓS KONCERT

Fenyő Miklós a rock and roll élet hazai királya, több évtizedes pályafutása során megszámlálhatatlanul sok koncertet adott már. Július 21-én Győrben a közönség másfél órás összefoglalót kap nagy sikerű slágereiből. Fenyő Miklós és csapata, a Fenyő Gyöngye zenekar, a Csacska Macska vokál és a Jampi Angyalok táncosai mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy aki elmegy a koncertre, nagyszerű élménnyel gazdagodjon.

JÚLIUS 27–29.
31! – 3 FOLYÓ 1 SZIGET ÖSSZMŰVÉSZET

Győr legújabb rendezvénye, a 31! az összművészet jegyében telik, és elsősorban a fiataloknak nyújt szórakozási lehetőséget. Helyszíne Győr egyik legszebb része, a Rába partszakasz és a Radó-sziget. A 3 nap alatt különböző művészeti ágak jeles képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget, többek között a tánc, zene, fény, street-art, fotó, irodalom, gasztrokultúra és építészet/design területéről, igazi közösségi élményt teremtve a látogatók számára.

AUGUSZTUS 10–12.
26. BAROKK ESKÜVŐ

A Barokk Esküvő országosan egyedülálló rendezvény, díszlete a zászlódíszbe öltözött pompás barokk belváros. Az utcák, a terek, az üzletek kirakatainak dekorációja a XVII–XVIII. századi világot idézi. A rendezvénysorozat pénteken este jelmezes felvonulással kezdődik, szombaton és vasárnap pedig jelmezes pantomimesek, zenészek, táncosok járják a belvárost. A gyermekprogramok és kirakodóvásár mellett a fő helyszínen, a Széchenyi téri színpadon folyamatosan koncerteket hallgathat a közönség. Szombat este kerül sor a XII. századi erdélyi főúri szokásokat idéző esküvői ceremóniára a Dunakapu téren.

AUGUSZTUS 18.
VOICES OF 2018

A Plácido Domingo’s Operalia Opera Világverseny díjnyertes énekesei lépnek színpadra Magyarország egyik legjelentősebb, határokon átívelő zenei eseményén. Győr város többéves múltra visszatekintő „ajándékkoncertjének” a nemzetközi zenés színpadok ünnepelt fiatal szopránja, az Operalia 2017 opera kategória első és Zarzuela-díjas énekese, Adela Zaharia lesz a sztárvendége. Az új nemzedéket felvonultató rendezvényen ezúttal is népszerű opera- és operettrészletek csendülnek majd fel.

AUGUSZTUS 18-19.
STÍLUSOS ART PIKNIK

A Stílusos ART Piknik a SVÉT események mintájára létrehozott győri művészeti-gasztronómiai rendezvény, vidéki éttermek és gasztroműhelyek, valamint cukrászdák részvételével. Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a regionális gasztronómiai értékek megőrzését, továbbvitelét, a minőségi konyhát, a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek. Mindezt a kortárs magyar képzőművészet jelentős alkotóinak munkáit bemutató szabadtéri kiállítás és workshop egészíti ki.

AUGUSZTUS 23-26.
XI. GYŐRI BORNAPOK

Természetesen nem telhet el a nyár borfesztivál nélkül! Ha a júliust fröccsel indítottuk, augusztusban belekóstoltunk a legpompásabb étkekbe, akkor itt az ideje, hogy komolyra fordítsuk a dolgot, és vágjunk bele egy alapos borkóstolóba! Az augusztus 23–26. közötti, több mint 60 borászatot felvonultató rendezvényen bőven lesz lehetőségünk válogatni, és a gasztronómiai kiállítóknak köszönhetően rögtön borétel párosításokkal is kísérletezhetünk. Látványosságnak sem mindennapi jelenség a borlovagrendek vonulása, amely minden évben nagy szenzáció a Széchenyi téren és a Dunakapu téren megtartott ingyenes fesztiválon. A borkiállítás mellett számos kísérőprogram lesz, ilyenkor választják meg például Győr Város Borát – természetesen komoly bírálat keretében –, de az is kiderül, hogy melyik lesz a Fesztivál Bora.

A rendezvényekről szóló további információkért böngésszék a város hivatalos weboldalát.

(Visited 15 times, 16 visits today)

The post Nyári programok Győrben appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.