Boros programok a hétvégére

A nyár egyik legjobb tulajdonsága, hogy ilyenkor rengeteg boros rendezvény követi egymás, amelyek során kóstolhatunk, új bor-étel párosításokkal kísérletezhetünk és borászokkal is beszélgethetünk. Ez a hétvége is bővelkedik boros programokban, amelyek nagy része épp ma kezdődik. Most ezek közül ajánlunk hármat. Fotó: Sarasota Magazine Július 5-8. Egri Bikavér Ünnep, Eger Az Egri Bikavér Ünnep egy... Tovább..


A nyár egyik legjobb tulajdonsága, hogy ilyenkor rengeteg boros rendezvény követi egymás, amelyek során kóstolhatunk, új bor-étel párosításokkal kísérletezhetünk és borászokkal is beszélgethetünk. Ez a hétvége is bővelkedik boros programokban, amelyek nagy része épp ma kezdődik. Most ezek közül ajánlunk hármat.

Fotó: Sarasota Magazine

Július 5-8. Egri Bikavér Ünnep, Eger

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Az egybegyűltek jó zene mellett, kiváló környezetben kóstolgatják a borvidék remek borait, idén már huszonkettedik alkalommal. A számtalan koncert és a traktorbemutatók persze valójában a körítéshez tartoznak, hiszen a lényeg a bor: a gondosan összeállított egri bikavér, amely kiemelkedő minőségű, ezerarcú és jellegzetesen egri; valamint a fehér- és rozéborok, amelyek a vörösökhöz hasonlóan lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal adják vissza a borvidéken honos fajták és a termőhely harmóniáját. A 2017. Év Egri Szőlőtermelődíjat is a rendezvény ideje alatt adják majd át Tóth Ferencnek, akiről júliusi számunk pincelátogatás rovatában is olvashatnak majd.

bikaverunnep.hu

Július 5-8. Bor, mámor, Bénye, Erdőbénye

A fesztivál egyik célja, hogy bemutassa Tokaj-Hegyalja egyik legvarázslatosabb települését, Erdőbényét – borászataival, mezőgazdasági termelőivel, gasztronómiájával, kézműves mestereivel. A programok helyszínei az erdőbényei kertek, hiszen az is fontos a helyiek számára, hogy az idelátogatók sétálgassanak a falu utcáin, térjenek be a borászatok portáira, üljenek le a kertben, kóstoljanak ételeket, borokat, hallgassanak zenét és érezzék át a vidék varázslatos hangulatát.

bormamorbenye.hu

Július 6-8. A bor összehoz Keszthelyen, Keszthely

Hetedik alkalommal rendezik me „A bor összehoz Keszthelyen” borfesztivált, amely a Kesthelyfesthez tartozó rendezvény. Idén 25 hazai borászat, többszáz borából kóstolhatnak a látogatók. A rendezvény Keszthely sétáló utcáján és főterén zajlik, koncertekkel, gyermekprogramokkal, finom falatokkal és természetesen sok-sok borral!

keszthelyfest.balatonszinhaz.hu

(Visited 42 times, 42 visits today)

The post Boros programok a hétvégére appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.