A természet diadala

Ha a legyező és a napszemüveg a táskában van, már csak a júniusi VinCE Magazinra van szükség a tökéletes nyaraláshoz! Jó hírünk van, megérkezett és izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal várja, hogy biztosíthassa a tartalmas szórakoztást napozás közben. Organikus és biodinamikus borokat teszteltünk, jártunk a Pireneusok lábánál, Kiskőrösön és Haidianban. Tisztába tesszük mit jelent, ha egy bor... Tovább..


Ha a legyező és a napszemüveg a táskában van, már csak a júniusi VinCE Magazinra van szükség a tökéletes nyaraláshoz! Jó hírünk van, megérkezett és izgalmasabbnál izgalmasabb témákkal várja, hogy biztosíthassa a tartalmas szórakoztást napozás közben. Organikus és biodinamikus borokat teszteltünk, jártunk a Pireneusok lábánál, Kiskőrösön és Haidianban. Tisztába tesszük mit jelent, ha egy bor organikus vagy biodinamikus, bemutatjuk Gere Zsoltot és Tom Stevensonnal is beszélgetünk.

A Pireneusok lábánál

Igaza van Jancis Robinsonnak abban, hogy a gyanútlan – és a történelemben, földrajzban járatlanabb – borkedvelő Roussillont afféle „toldaléknak” véli Languedoc neve mögött. Pedig önálló identitású és egyre izgalmasabb borokat készítő borvidék. Nem véletlen, hogy jelentősebb francia borházak és jól értesült külföldi befektetők is gyökeret vertek itt az elmúlt évtizedekben. – Írja a Francia-Katalóniáról szóló beszámolójában Sánta Zoltán.

Éremeső Szentpéterikéknél

Méghogy álmos alföldi település! Petőfi Sándor szülővárosában lüktet az élet. Miklósa Erikával a kiskőrösi Szentpéteri Borházban jártunk, ahol apa és fia nagy egyetértésben kalauzolta csapatunkat a kóstolóterembe. Körben a polcokon ott sorakoztak a borház büszkeségei: az esztétikus palackok izgalmas tartalmat rejtenek. Szabó Edit beszámolóját olvashatják.

Fotó: Hargitay Olivér

Múlt és jövő szimbiózisa

Sokáig hippik hóbortjának tartották, ám ma már egyre többen úgy látják, hogy az organikus és biodinamikus borok iránti érdeklődés a nemzetközi borvilág legjelentősebb trendje. E havi tesztünkben ilyen borokat kóstoltunk, s Kató András és Kriston Orsolya kicsit közelebbről is megvizsgálta, mit takarnak ezek a kifejezések.

Mindent a pezsgőkről

Meg kellene találni a furmintpezsgőhöz legideálisabb klónt – javasolja Tom Stevenson, a világ legelismertebb Champagne-szakértője, akit többek között a legjobb ár-értékű champagne-okról és champagne-helyettesítőkről is kérdezett Izsák Norbert.

Fotó: Róbert László

Brüsszel Haidianban járt

Az egyik legjelentősebb nemzetközi borverseny, az évente 10 000 bort értékelő belga Concours Mondial de Bruxelles régóta elhagyta szülővárosát, hogy mindig más európai város adjon helyszínt a rangos megmérettetésnek. Az idei, 25. verseny volt az első alkalom, hogy Európát a boros cirkusz Ázsiába utazott. – Németh Ágnes beszámolóját olvashatják.

(Visited 6 times, 6 visits today)

The post A természet diadala appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.