Májusi éremeső aranyat ér

És platinát! Komoly sikert arattak a magyar pincészetek a londoni Decanter World Wine Awards borversenyen. A világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb bormustráján négy magyar borászat – a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás – nyert platinaérmet, valamint négy aranyérmet is elhoztak a magyar termelők. A Decanter World Wine Awards az egyik... Tovább..


És platinát! Komoly sikert arattak a magyar pincészetek a londoni Decanter World Wine Awards borversenyen. A világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb bormustráján négy magyar borászat – a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj és a Szent Tamás – nyert platinaérmet, valamint négy aranyérmet is elhoztak a magyar termelők.

A Decanter World Wine Awards az egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi megmérettetés, idén 61 országból, összesen 16 903 bort és pezsgőt zsűriztek. A 275 szakértő, köztük 59 Master of Wine és 25 Master Sommelier május elején értékelték a mezőnyt, az eredményeket pedig a napokban publikálták a Decanter oldalán.

A versenyen a tételeket először országonként, ezen belül borvidékenként, szín és szőlőfajták szerint, vakon pontozzák. A zsűritagok közösen döntenek az érmekről, aranyérmet a 95 pont feletti boroknak ítélhetnek oda. A második körben az aranyérmeseket kóstolják újra, a zsűripanel ekkor választja ki a kategória legjobbjait, a platinaérmes borokat és pezsgőket.

A balatonfüredi Figula Pincészet 2016-os Köves házasítása (szürkebarát, olaszrizling), a somlói Kreinbacher Birtok furmintból és chardonnay-ből készített Prestige Brut pezsgője, a Sauska 6 puttonyos Tokaji Aszú 2013-as évjárata, valamint a tokaj-hegyaljai Szent Tamás Pincészet 2016-os Mád Késői szüret bora egyaránt 97 pontot kapott a lehetséges 100-ból.

A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok 2013-as 6 puttonyos Aszúja, a Holdvölgy Borászat 2016-os Vision elnevezésű száraz cuvée-je, Orosz Gábor 2015-ös Kései Sárgamuskotálya, valamint a Zombory Pince 2014-es 6 puttonyos aszúja pedig aranyérmet szerzett.
Mindezen kívül további 22 ezüst és 24 bronz is érmet is nyertek magyar borok.

(Visited 56 times, 56 visits today)

The post Májusi éremeső aranyat ér appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.