A tavasszal együtt megérkezett a VinCE Magazin márciusi száma is!

Paul Bocuse-re emlékezünk, kiváló vörösek Portugáliától Csopakig, az olaszrizling legszebb arca, Jókuti András a Lajver Birtokon, VinCE Budapest Wine Show melléklet, marokkói borászatok és még sok egyéb érdekesség olvasható a VinCE Magazin márciusi számában. 1. Lyon oroszlánja – Paul Bocuse receptjei Bocuse d’Or-versenyzőktől Január végén gyászolt a szakácsvilág: a 91 éves korában elhunyt gasztronómiai ikon,... Tovább..


Paul Bocuse-re emlékezünk, kiváló vörösek Portugáliától Csopakig, az olaszrizling legszebb arca, Jókuti András a Lajver Birtokon, VinCE Budapest Wine Show melléklet, marokkói borászatok és még sok egyéb érdekesség olvasható a VinCE Magazin márciusi számában.

1. Lyon oroszlánja – Paul Bocuse receptjei Bocuse d’Or-versenyzőktől

Január végén gyászolt a szakácsvilág: a 91 éves korában elhunyt gasztronómiai ikon, Paul Bocuse az égi konyhán főzi tovább kedvenc ételeit. Mi úgy határoztunk, hogy kevéssé ismert, izgalmas eteleivel emlekezunk meg róla olyan ifjú magyar chefek segítségével, akik megjárták Lyont és a Bocuse d’Ort.

2. Konyhanyelven – A Lajver Birtokon jártunk Jókuti Andrással

Jókuti András gasztrobloggerrel (Világevő) belekóstoltunk a Lajver Birtok pincészeténél kialakított étterem kínálatába. Mi másról is szólhatott volna ez a nap, mint Szekszárd gasztronómiai ébredésének biztos jeleiről?

3. Milyen fajtát válasszunk? – Így választanak a borászok a szőlőfajták közül

Ismerős a választék zavara, amikor egy étterem borlapját fürkészi? Netán a bolti polcok előtt morfondírozik, hogy melyik bort válassza? Milyen fajta legyen, hogyan is döntsön? A szőlészek és borászok számára is ismert ez a fejtörés, amikor új dűlőt telepítenek, vagy egy régit újítanak meg.

4. A Csopak-Kutjevo tengely – Olaszrizling a határainkon túl

Kevés dolog van, ami a régmúlt Monarchiáját olyan tökéletesen megidézi, mint az olaszrizling. Persze ott van még a fröccs, Kafka bogárrá változott hivatalnoka és a Duna, ahogy végighömpölyög az utódállamokon. Az olaszrizling igazi monarchikum, amit mindenki a magáénak vall Közép-Európában.

5. VinCE Budpest Wine Show 2018

A VinCE Budapest Wine Show a legjobb hazai borászatok mellett évről-évre nemzetközi sztárelődadókkal és Magyarországon alig, vagy egyáltalán nem ismert borokat felvonultató mesterkurzusokkal várja látogatóit. Összefoglalónkból kiderül, miért érdemes eljönni a VinCE Budapest Wine Show új helyszínére, a Várkert Bazárba.

A VinCE Magazin márciusi száma már megtalálható az újságárusoknál.

(Visited 5 times, 5 visits today)

The post A tavasszal együtt megérkezett a VinCE Magazin márciusi száma is! appeared first on VinCE Magazin.


Object moved

Object moved to here.