Melyik borvidék luxushoteljében éjszakázna?

Miért utaznánk át, vagy töltenénk egyetlen délutánt egy borvidéken, ha ott is aludhatunk? Olaszországtól Ausztráliáig 10 luxuscélpontot mutatunk be, ahol a boros kikapcsolódás a következő szintre emelhető. Fotó: L’And Vineyards Múlt heti cikkünkben nyolc UNESCO Világörökségi helyszínt ajánlottunk borkedvelőknek. Most a CN Traveler 17-es gyűjteményéből válogattunk: megmutatjuk kedvenc szálláshelyeinket a világ különböző pontjain, ahol borospohárral... Tovább..


Miért utaznánk át, vagy töltenénk egyetlen délutánt egy borvidéken, ha ott is aludhatunk? Olaszországtól Ausztráliáig 10 luxuscélpontot mutatunk be, ahol a boros kikapcsolódás a következő szintre emelhető.

Fotó: L’And Vineyards

Múlt heti cikkünkben nyolc UNESCO Világörökségi helyszínt ajánlottunk borkedvelőknek. Most a CN Traveler 17-es gyűjteményéből válogattunk: megmutatjuk kedvenc szálláshelyeinket a világ különböző pontjain, ahol borospohárral a kezünkben, gyönyörű tájakon, luxuskörülmények közt tudunk kikapcsolódni.

Rosewood Castiglion del Bosco, Montalcino, Olaszország

A Toszkána szívében fekvő Castiglion del Bosco sokak kedvenc úti célpontja. A Ferragamo család tulajdonában lévő 5000 holdas birtokon golfpálya, saját borászat és a szőlőskertre néző medence is található.

Fotó: Rosewood Castiglion del Bosco

Lapostolle Rezidencia, Santa Cruz, Chile

A lenyűgöző építészet és a nem mindennapi környezet láttán könnyen leeshet az állunk: Lapostolle Chile legszebb borvidékének számít. A carménère vörösborok kóstolása mellett sok izgalmas programot lehet kipróbálni a borvidéken: a vendégek lóháton nézelődhetnek a szőlősorok közt, biciklivel fedezhetik fel a környező hegyeket, vagy a végtelenséget tükröző medencében relaxálhatnak.

Fotó: Lapostolle Residence

Bernardus Szálloda & Spa, Carmel-völgy, Kalifornia, USA

Az Egyesült Államokra jellemző vidéki farmokra emlékeztet a Bernardus Lodge: a turisták egybehangzó visszajelzései szerint a legjobb borhotel Kaliforniában. A szállás különlegességei közé tartozik a Lucia Étterem és a chardonnay-vel töltött luxusmedence, ahol a vendégek a nap bármely szakaszában megmártózhatnak.

Fotó: Bernardus Lodge & Spa

Hacienda Zorita Borhotel, Duer-völgy, Spanyolország

A Spanyolországban található Hacienda Zoritába már csak történelmi vonatkozásai miatt is megéri ellátogatni: a 14. században még monostorként használt épületben a hírek szerint Kolumbusz Kristóf is megfordult. A hotelben jelenleg 40 modern szoba, két gourmet étterem és egy luxus borterápiás spa várja a vendégeket.

Fotó: Hacienda Zorita Wine Hotel

Moorilla Birtok, Tazmánia, Ausztrália

Nehéz lenne a világtól elzártabb helyet választani a kikapcsolódásra, mint Moorilla, Tazmánia délkeleti csücskében. Éppen ez a szálláshely egyik legnagyobb vonzereje: az ide látogatók elzártságra és teljes nyugalomra számíthatnak a gyönyörű, érintetlen környezetben. A bónusz pedig a területen található múzeum, ahova a Moorillába látogatók automatikusan kapnak belépőjegyet. A szálloda vendégei a csomag részeként egy borászati túrát és egy üveg hazavihető (vagy a helyszínen elfogyasztható) pinot noirt kapnak.

Fotó: Moorilla Estate

Forrás: CNTraveller

(Visited 66 times, 66 visits today)

The post Melyik borvidék luxushoteljében éjszakázna? appeared first on VinCE Magazin.


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)