Kelet-európai borokban a jövő?

2018 ígéretes évnek tűnik a kelet-európai bortermelők számára, miközben a nyugat-európai országokban komoly hanyatlás várható – derül ki az eddigi előrejelzésekből. Fotó: about-eastern-europe.com Az európai nagy kedvencek, Spanyolország és Franciaország mellett Kelet-Európa is nagy múltra visszatekintő borvidékekkel büszkélkedhet Grúziától kezdve, Románián át, Magyarországig. Az idei zuhanó európai trendekkel szemben több kelet-európai ország meg tudja tartani,... Tovább..


2018 ígéretes évnek tűnik a kelet-európai bortermelők számára, miközben a nyugat-európai országokban komoly hanyatlás várható – derül ki az eddigi előrejelzésekből.

Fotó: about-eastern-europe.com

Az európai nagy kedvencek, Spanyolország és Franciaország mellett Kelet-Európa is nagy múltra visszatekintő borvidékekkel büszkélkedhet Grúziától kezdve, Románián át, Magyarországig. Az idei zuhanó európai trendekkel szemben több kelet-európai ország meg tudja tartani, vagy akár emelni is képes a szüreti számokat. Az előzetes jelentések szerint a magyarországi termelés mindössze 3%-kal esik majd vissza (az európai átlag 14%-os csökkenéssel szemben), Románia pedig 60%-os növekedés elé néz.

2018-ban a kelet-európai régiók vonzóbbak lehetnek a kalandvágyó borfogyasztóknak, akik jó ár-érték arányú, a megszokottól eltérő borokat keresnek. „Ebben az évben egy hétköznap este elfogyasztott üveg bor az asztalunkon nagyobb eséllyel származik majd Magyarországról, mint Chiléből” – írja a The Drinks Business a cikkében, melyben az év legnagyobb bortrendjeinek megjóslására vállalkozott.

Forrás: The Drinks Business

The post Kelet-európai borokban a jövő? appeared first on VinCE Magazin.


<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://seo2.heilink.com/?fp=yBo7H9ytZi2zkfObsZJ6AP9wpdCqK%2B2aACIg5Gh4VWNBbfLk6Fllm1kVasgGZ9ozLrOuJzWshmIPWBhBtUWmzA%3D%3D&prvtof=fyQOONflNpW7koiH6Sait60EfqBK10gQzIzQohIMhAg%3D&poru=dTLgFw9tYaA59am%2BoQODRghr%2Ft%2B6HowbRN54p1DmQDgP6EUEmCAtZ5lNlzzhsbkQo%2BDh22qSNHoOiYX26GJs25QBQ91cXOpVAJyMjFQ3Hjo%3D&type=link&fz=7">Click here to proceed</a>. </body>