Öt különleges koktélrecept őszi ízekre hangolva

Ahogy minden héttel egyre hűvösebbek az esték, megérkeznek a szüreti ízek, úgy a megszokott koktélokat is érdemes ősziesebb, teltebb ízekre cserélni. Az alábbiakban öt különleges recept következik, amiket egy könnyű brunch-hoz, de akár egy elegáns őszi vacsorához is felszolgálhatunk. Fotó: My Diary Of Us Szilvás-kakukkfüves prosecco zúzott jégen Hozzávalók 2 fő részére: 2 szilva 6... Tovább..


Ahogy minden héttel egyre hűvösebbek az esték, megérkeznek a szüreti ízek, úgy a megszokott koktélokat is érdemes ősziesebb, teltebb ízekre cserélni. Az alábbiakban öt különleges recept következik, amiket egy könnyű brunch-hoz, de akár egy elegáns őszi vacsorához is felszolgálhatunk.

Fotó: My Diary Of Us

Szilvás-kakukkfüves prosecco zúzott jégen

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 2 szilva
  • 6 szár kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál kakuffűszirup (100 gr cukrot és 120 ml vizet felforralunk, forralás után levesszük a tűzről, beletesszük a kakukkfüvet, megkavarjuk, hagyjuk kihűlni és fogyasztásig hűtve tároljuk)
  • 1 üveg prosecco vagy habzóbor

Elkészítés:

Hámozzuk meg és daraboljuk fel a két szilvát. Öntsük rá a kakukkfűszirupot és a citromlevet, és ezekkel együtt törjük össze a gyümölcshúst (ezt akár a tálalásra szánt pohárban is megtehetjük, ha szeretjük a koktélban a gyümölcsdarabokat). Töltsük shakerbe és rázzuk össze jéggel. Két pohárba rakjunk zúzott jeget, és osszuk el a felrázott italt egyenletesen. Öntsük fel proseccóval, díszítsük szilvagerezdekkel és kakukkfű hajtásokkal. Szolgáljuk fel azonnal, hidegen.

(Eredeti recept: My Diary Of Us)

Fotó: Creative Culinary

Almás Cider Bellini

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 60 ml alma cider
  • 2 teáskanál narancslikőr
  • 2 teáskanál juharszirup
  • 1 üveg prosecco, behűtve
  • rozmaringszár a díszítéshez

Elkészítés:

A cidert, a narancslikőrt és a juharszirupot öntsük jéggel töltött shakerbe. Rázzuk össze, amíg a shaker teljesen hideg nem lesz. A koktélt osszuk el egyenletesen pezsgőspoharakban, és öntsük fel a hideg proseccóval. Minden poharat egy szál rozmaringgal díszíthetünk. Alkoholmentesen is elkészíthetjük, ha prosecco helyett szénsavas ásványvizet használunk.

(Eredeti recept: Creative Culinary)

Fotó: Hello Glow

Mézes-fügés pezsgőkoktél

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 4 evőkanál méz
  • 60 ml szűrt víz
  • 6 füge felnegyedelve
  • 2 szár kakukkfű
  • 1 pohár (240 ml) pezsgő
  • fél pohár (120 ml) jó minőségű alma cider
  • 2 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

Öntsük a vizet és a mézet egy kis lábosba, tegyük bele a fügét. Folyamatos kavarás mellett főzzük lassú tűzön, amíg gyöngyözni nem kezd, a méz el nem olvad és a fügék elkezdenek megpuhulni. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és gyakori kavargatás mellett hagyjuk főni még tíz percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni pár percig. A kakukkfű szárakat vegyük ki a lábosból, majd a levet öntsük át egy turmixgépbe, és turmixoljuk addig, amíg a füge és a méz egyenletes szirupot nem ad.

Egy kisebb üvegkancsóban keverjük össze a pezsgőt, a cidert és a narancslikőrt. Adjunk hozzá két evőkanállal a fügés szirupból. Keverjük meg, és öntsük két pohárba, amit kakukkfű hajtással és fügegerezdekkel díszíthetünk.

(Eredeti recept: Hello Glow)

Fotó: A Cozy Kitchen

Mézes-kamillás whiskey-koktél

Hozzávalók:

  • 6 filter kamilatea
  • 1 liter forró víz
  • 4 evőkanál méz
  • 60 ml whiskey vagy bourbon
  • 2 szelet narancs
  • 3 szelet citrom
  • kamillavirág, díszítésnek

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, öntsük a teafilterekre. A kamillateát ízesítsük mézzel, majd adjuk hozzá a whiskeyt vagy bourbont. Hagyjuk állni. Felszolgálás előtt öntsük shakerbe, rázzuk össze, és öntsük kockajégre.

(Eredeti recept: A Cozy Kitchen)

Fotó: Erin Made This

Körtés-kakukkfüves martini

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 70 ml vodka
  • 25 ml citromlé (nagyjából fél citrom leve)
  • 50 ml kakukkfűszirup
  • 50 ml körtelé
  • jég

Elkészítés:

Öntsük a hozzávalókat egy koktél shakerbe, és rázzuk körülbelül egy percig. Egy koktél szűrőn át töltsük martini pohárba. Felszolgáláshoz díszíthetjük egy-egy szál kakukkfűvel.

(Eredeti recept: Erin Made This)