Réges-régen, egy messzi-messzi szőlőskertben

A Csillagok háborújának legendás rendező-producere, George Lucas tovább bővítette „Skywalker Vineyards” névre keresztelt szőlőbirtokait, mikor áprilisban a franciaországi Provence-ban is birtokot vásárolt. Ez már a harmadik terület a nemzetközi borászati vállalkozás portfóliójában – a Skywalker Vineyardshoz tartozik egy olaszországi és egy kaliforniai birtok is. Fotó: Jordan Vineyard & Winery A frissen megvásárolt provence-i Château Margüihoz... Tovább..


A Csillagok háborújának legendás rendező-producere, George Lucas tovább bővítette „Skywalker Vineyards” névre keresztelt szőlőbirtokait, mikor áprilisban a franciaországi Provence-ban is birtokot vásárolt. Ez már a harmadik terület a nemzetközi borászati vállalkozás portfóliójában – a Skywalker Vineyardshoz tartozik egy olaszországi és egy kaliforniai birtok is.

Fotó: Jordan Vineyard & Winery

A frissen megvásárolt provence-i Château Margüihoz 40 hold szőlőbirtok és 7 hold olívaültetvény tartozik, valamint 200 hold erdő veszi körül. A château-t a XVIII. században építtették. A Coteaux Varois en Provence appellációhoz tartozó, minősített bio szőlőskertben syrah, cabernet, vermentino, cinsault, grenache és sangiovese tőkék találhatóak.

Idén nyáron a Skywalker Vineyards az Egyesült Államokba importálja majd a Château Margüi 2016-os évjáratú Perle de Margüi rosét, és a 2015-ös, tölgyfahordóban érlelt fehérbort, a L’Or des Pierres-t. A château megvásárlását, bár a vételi összeget nem árulták el, a cég örömmel jelentette be. A Drinks Business Angelo Garciát, a Skywalker Properties és a Lucal Real Estate Holdings elnökét idézi, aki elmondta, a birtok remekül illeszkedik a cégcsoport portfóliójába.


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (10)