Egy startup ötletével vége lehet a másnaposságnak

Izgalmas ötlettel állt elő a PureWine, egy amerikai boros startup. A cég azt állítja, megtalálta a módját, hogyan kerülhetjük el a borfogyasztást követő kellemetlen tüneteket – kevésbé költőien, hogy úszhatjuk meg a másnapot. A PureWine-t David Meadows PhD és fia, Derek alapították. Meadows a University of Michiganen szerezte doktori fokozatát vegyészmérnökként, és fiával közösen elkötelezetten... Tovább..


Izgalmas ötlettel állt elő a PureWine, egy amerikai boros startup. A cég azt állítja, megtalálta a módját, hogyan kerülhetjük el a borfogyasztást követő kellemetlen tüneteket – kevésbé költőien, hogy úszhatjuk meg a másnapot.

A PureWine-t David Meadows PhD és fia, Derek alapították. Meadows a University of Michiganen szerezte doktori fokozatát vegyészmérnökként, és fiával közösen elkötelezetten hitték: megtalálhatják a módját, hogy a kellemes borfogyasztás kellemetlen mellékhatásait csökkentsék. Azt állítják, ez sikerült is, bár a szakértők egyelőre szkeptikusak. A PureWine szeptemberben dobja piacra a „Wand”, azaz pálca névre keresztelt innovációját, aminek segítségével könnyedén kivonhatjuk a borból a szulfitokat és hisztaminokat, és megelőzhetjük a másnaposságot. Egy pálcát egy üveg bor megtisztítására terveztek.

A szakértőket még nem győzték meg teljesen – a PureWine módszeréről kérdezte Dr. Matthew Feldmant, a dallasi asztma- és allergiaközpont orvosát a Fox News, aki annyit mondott, a terméket még sokáig kell tesztelni. Ha viszont működik, akkor a családi startupperek nagy piacra léptek: a felnőtt lakosság mintegy háromnegyede tapasztalt már fejfájást, arcpírt vagy orrdugulást alkoholfogyasztás után.