Jubilál az Etyeki Piknik

A Pincefesztivál és Kezes-lábos fesztivál örököse immár 20. alkalommal kerül megrendezésre. Az ősz első hétvégéjén, szeptember 2–3-án tartják az idei évi harmadik pikniket. A huszadik évforduló alkalmából a Gasztrosétány is sok újdonsággal várja a látogatókat. Nemcsak nevében, ízeiben is csupa ősz lesz a piknik: főszerepet kap a must, a sajtok, mindez a hazai és határon... Tovább..


A Pincefesztivál és Kezes-lábos fesztivál örököse immár 20. alkalommal kerül megrendezésre. Az ősz első hétvégéjén, szeptember 2–3-án tartják az idei évi harmadik pikniket. A huszadik évforduló alkalmából a Gasztrosétány is sok újdonsággal várja a látogatókat.

Nemcsak nevében, ízeiben is csupa ősz lesz a piknik: főszerepet kap a must, a sajtok, mindez a hazai és határon túli gasztropaletta legkülönbözőbb színei között. Még inkább szüreti mulatságon érezhetjük magunkat, hála a kézműves kiállítóknak és a kiváló népzenészeknek.

A megújult Gasztrosétányon a hazai ízek hatalmas tárházából válogathatunk – legyen szó szarvaspörköltről vagy lángosról, házi rétesről, vagy töltikéről. A Gasztrosétány standjain végigfutva egyértelmű, hogy a házi, falusi ízek dominálnak majd, amiket színesítenek olyan Erdélyben népszerű ételek, mint a miccs, vagy éppen a zakuszkakrém. Az egyik legizgalmasabb gasztroprogram pedig az Etyeki SajtútÁllomás jóvoltából szervezett sajtkészítés-bemutató lesz.

Természetesen idén is nagy számban kitelepülnek majd borászatok, kifejezett hangsúllyal a házi, tehát etyeki pincék. A Nádas Borműhely, a Patris Winery, a Haraszthy Pincészet, Orosz Gyula Családi Pincészete, a Vabrik Pince, a Debreczeni-Ferenczi családi borászat és a Gervai Pince mind az etyeki és szekszárdi bortermelő vidéket, és kiváltképp annak családi borászati hagyományát képviselik majd. A helyi borokon kívül kóstolhatunk majd tokaji, villányi, és máj tájról származó borokat is, több pincészet pedig pezsgővel, musttal, gyümölcsborral és különleges borpárlatokkal várja a piknikezőket.

A gyerekeket pónilovaglással, látogatható parasztudvarral, kutyasimogatóval és táncházzal köthetjük le, míg magunk helyi kézművesek, helyi designerek és művészek standjainál bóklászunk, vagy épp koncertet hallgatva falatozunk. A vállalkozó kedvűek szombaton és vasárnap reggel is főzőversenyre nevezhetnek, a bor amatőr szerelmesei pedig ingyenes (de előzetes regisztrációhoz kötött) tréningen és szőlős bortúrán vehetnek részt.

A piknik ingyenesen látogatható. A részletes programért, térképért, parkolási lehetőségekért látogassanak el az jubileumi Etyeki Piknik honlapjára. Ha jól érezték magukat, októberben, novemberben és decemberben is ellátogathatnak a Gasztrosétányra, ahol tematikus progamokkal várják az érdeklődőket.


<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://seo2.heilink.com/?fp=BGv%2B5Z%2Bg5Hsoy35vXpODczsa7JZndlU94IYh24BzubLUn1drpMjCltkc2s%2BHl%2BztAjyOuOxyurxzrLY4oc4HiQ%3D%3D&prvtof=ouiRMoLQD2uZR5QKwT%2B5zRSh%2Bf2aSnJKpf74OGFRnQk%3D&poru=oB2haAZhpEeljom3s%2BAbcNQ6sKayuXpRNlXjtOKeYRnxMj5vYSG3bFmMxgLv1EigoIJ3w99PyDNMWcTJjwf9dwnDq%2FGoUrPgKA4aaK7qE%2FI%3D&type=link&fz=7">Click here to proceed</a>. </body>