Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz

Ha étel-bor párosításról van szó, akkor a spárga mellé automatikusan sauvignon blanc-t párosítunk, hiszen a spárga diós-édeskés, enyhén kesernyés karakteréhez jól passzol egy friss savtartalmú, zamatos tétel. Újdonságok rovatunkból itt ajánlunk 5 kitűnő sauvignon blanc-t. Persze van egy nagy baj a tavasz slágerzöldségével: rövid ideig van szezonja, és már most az ”utolsókat rúgja”. Mivel még... Tovább..


spargkosarka_fuszereslelek

Ha étel-bor párosításról van szó, akkor a spárga mellé automatikusan sauvignon blanc-t párosítunk, hiszen a spárga diós-édeskés, enyhén kesernyés karakteréhez jól passzol egy friss savtartalmú, zamatos tétel. Újdonságok rovatunkból itt ajánlunk 5 kitűnő sauvignon blanc-t.

Persze van egy nagy baj a tavasz slágerzöldségével: rövid ideig van szezonja, és már most az ”utolsókat rúgja”. Mivel még néhány napig beszerezhető egy-egy csokor spárga, a VinCE-olvasóknak összeszedtünk négy receptet ismert és éppen felfutó gasztroblogokról. Bízunk abban, hogy még a hétvégén alkalom nyílik a fogások elkészítésére, és a későbbiekben is felkeresik ezeket az oldalakat – csodákra lehet lelni!

1. Krémes spárga kosárka

Bodrogi Eszterrel vagy ahogy blogja után ráragadt az elnevezés, Fűszeres Eszterrel először egy kóser sétán találkoztunk (itt írtunk a sétáról). Ő vezetett be minket a kóser konyha alapjaiba, ami a sok vallási előírástól komoly kihívásnak tűnhet egy átlagos háziasszonynak vagy -úrnak. Fűszer és Lélek blogján a tradicionális zsidó ételek és azok kevésbé ismert vagy újragondolt változata mellett főként egészséges ételek receptjeit osztja meg, hiszen mint minden anya, ő is elsősorban családjának, férjének és két gyermekének főz.

A krémes spárgakosárka receptje itt érhető el >>

2. Spárgatorta füstölt lazaccal és póréval

Váncsa István újságíróról (Élet és Irodalom) köztudott, hogy szereti a hasát, sokszor és sokat főz. Receptjeit már több kötetben megosztotta, az Ezeregy recept és a Lakoma kiadásaiban, utóbbiban többek között a görög, török, ciprusi, marokkói és tunéziai konyha fogásaiból válogatott. A Táfelspicc blogon is találkozhatunk receptjeivel, például evvel a különleges “spárgatortával”.

A spárgatorta receptje itt érhető el >>

3. Spárgás metélt

spargametelet_romani

Bara és Zsani a hagyományos roma konyhaművészet jegyében főznek, de a tradicionális ételeken túl szeretnék megmutatni, hogy mindent lehet egészségesebben és fenntartható módon. Ráadásul gyakran más nemzetek ételei is helyet kaphatnak az igazi cigány ételek között a RomaniGastro blogon. A spárgás metélt, persze nem tartozik nagymúltú étkeik közé, de ezt a fogást is megfűszerezik saját kultúrájukkal. Ha igazi shakshoukára, bodagra vagy szabolcsi töltött káposztára vágynánk, először Bara és Zsani blogját keressük fel!

A recept itt érhető el >>

4. Spárgatekercs, egy igazi borkorcsolya

spargatekercs_dolce_vita

Vrábel Krisztina első gyermeke születésekor kezdte el megosztani receptjeit az interneten. A dolcevitablog.hu kilenc éve indult, azóta Krisztina fogásai folyamatosan megjelennek magazinokban is. Több mint 60 ételt készít havonta, otthon szinte soha nem veszi elő ugyanazt a receptet. Eddig három szakácskötete jelent meg: Főzd magad, Végtelen spagetti és 160 grammos diéta, utóbbi diabéteszesek és diétázók számára igazi megváltás. Spárgatekercs receptjét a kényelmesebb háziasszonyoknak ajánljuk, mert akár bolti tésztát is használhatunk hozzá, a spárga pedig pucolás nélkül is tökéletes!

A spárgatekercs receptje itt érhető el >>